skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grote optocht en Prijzenavond

dinsdag 21 februari, 14:00

Gratis

De optocht van Peejenland staat bekend om haar magnifiek afgewerkte wagens en ludiek straattheater van individuele deelnemers en groepen. Een creatieve explosie van beweging, materialen, loopgroepen en acts. Van heinde en verre komen mensen elk jaar naar Peejenland om de optocht te bekijken.


Programma

14:00 Vertrek optocht vanaf kruising Hofstraat – Sint-Janstraat
17:00 Finish van de laatste deelnemers op het Peejenplein
19:00 Prijsuitreiking individuelen en groepen in Dorpshuis ‘t Kompas
20:00 Prijsuitreiking grote wagens en publieksprijs, aansluitend nog één keer het volume open
23:11 Onthulling motto volgend jaar
00:00 Afsluiting met de Zeuvensprong op het Peejenplein

Route & parkeren

De route van de Peejenlandse optocht voert dwars door de Peejenlandse straten. De straten waar de optocht langs trekt zijn de dag van de optocht uiteraard afgesloten voor verkeer, maar in de omgeving is altijd voldoende plek om te parkeren. Wie de optocht écht 100% wil beleven komt natuurlijk te voet of op de fiets!

Kinderoptocht

De Peejenlandse bouwstijl wordt vaak geroemd vanwege de unieke combinactie van materiaalgebruik, afwerking en totaalplaatje met complete loopgroepen. Vrijwel alle bouwers hebben het ambacht als klein kind geleerd en meegelopen in de kinderoptocht. Die wordt dan ook niet voor niks elk jaar druk bezocht en is zeker de moeite waard om mee te maken! Meer informatie vind je op de pagina over de kinderoptocht.

Het laatste optochtnieuws

De Peejenlandse optocht houdt het hele dorp in zijn greep, een heel jaar leven de deelnemers toe naar de explosie van kleuren, vormen en geluid. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de Peejenlandse optocht, stem je radio dan af op Radio Peejenland. Weer of geen weer, zij houden je live op de hoogte van het laatste optochtnieuws!


Peejenland is één van de vijf dorpskernen van de gemeente Halderberge waar nog veel meer te ontdekken is! Nieuwsgierig? Kijk verder op Hartelijkhalderberge.nl

Gegevens

Datum:
dinsdag 21 februari
Tijd:
14:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.peejenland.nl/optocht

Locatie

Dwars deur Peejenland

Organisator

CS de Peejenzaaiers