Content voor Ingelogde Gebruikers
CS De Peejenzaaiers Na 20 Jaar Weer Winnaar Liedjesfestival Peejenland

CS de Peejenzaaiers na 20 jaar weer winnaar liedjesfestival Peejenland

Ook Tofkapellûke en debutant Joris Wijnen in de prijzen, nieuwe Kwek van Doeve maakt indruk

In een goed gevuld Tapperijke, waar het aanzienlijk drukker leek dan afgelopen jaren, heeft CS De Peejenzaaiers afgelopen zaterdag voor het eerst in 20 jaar weer de hoofdprijs in de wacht gesleept tijdens het 11e van de 11e liedjesfestival. Met hun nummer ‘Ut straolt laangs alle kaante’, dat door Grootste Boer Laauw zelf en Lars van Berkel geschreven werd, wisten zij de meeste punten van de jury in de wacht te slepen. Ook het Tofkapellûke had alle reden om trots te zijn, zij hadden namelijk de muziek verzorgd voor het nummer van de Peejenzaaiers. Daarnaast sleepten de in het roze geklede muzikanten ook nog eens de titel ‘meest carnavalesk’ in de wacht. Debutant Joris Wijnen, die verkleed als Chef Soldaat de hele zaal in beweging kreeg, mocht de beker voor aanstormend talent in ontvangst nemen.

Ook voor Eline Tak en Esmée Janssen was het een spannende avond. De twee jonge meiden werden onthuld als de nieuwe Kwek van Doeve en maakten direct indruk door zowel live te zingen als een uitgebreide choreografie op de planken te brengen. Prins Baarug was vol lof over de nieuwe meiden van de Kwek van Doeve, en verwacht dat zij de komende carnaval met hun dans een hoop mensen in beweging zullen krijgen.

Aan het begin van de avond werd officieel afscheid genomen van raadslid Hans Koning, die de afgelopen 6 jaar bekend stond als een van de mensen achter carnavalskrant De Leutige Sukkerpeej. Hij werd daarvoor door de carnavalsstichting bedankt met een prachtige collage van de covers van alle kranten waaraan hij medewerking had verleend. Tijdens de opening werd ook de geheel vernieuwde jury gepresenteerd, die bestond uit veel muzikale deskundigheid. Zanger Tommy Lips uit Breda, duo Sjansjee uit Etten-Leur en Ziengavut-coryfeeën Aad Blok en Wim van den Berg van SC De Stijloren hadden de nobele taak om alle deelnemers te beoordelen. Dit leverde uiteindelijk dus de hierboven genoemde winnaars op, waarbij CS De Peejenzaaiers het komende carnavalsseizoen dus het officiële carnavalslied levert.