Content voor Ingelogde Gebruikers

Direct naar het inschrijfformulier 

Wil je graag meedoen aan de mooiste optocht van Brabant? We leggen je graag uit hoe je dat aanpakt, en waarom het zo ontzettend gaaf is. Of je nu meedoet met een grote wagen, met een versierde bolderkar of in je eentje een ludieke act opvoert… wie meeloopt in de Peejenlandse optocht, kan lachende blikken en spontaan applaus verwachten! 

Stap 1: De voorbereiding

Minstens zo leuk als de optocht zelf, is de voorbereiding. De een begint al 3 maanden van tevoren, de ander begint een weekje vooraf. Onze tip? Ga gewoon bij elkaar zitten en roep alles wat er in je opkomt. En dan… gezellig de handjes uit de mouwen! Ook niet vergeten natuurlijk: even inschrijven!

Stap 2: Meedoen!

Ja echt, zo simpel is het. Bedenken, maken, en meedoen! Uiterlijk 4 dagen van tevoren ontvang je per mail alle informatie die je nodig hebt. Zoals hoe laat en waar je precies aanwezig moet zijn, en natuurlijk ook je startnummer. Onze tip: lopen er kids mee? Neem dan wat lekkers mee :) En houd het weer even in de gaten. Al zal het niet de eerste keer zijn dat we een stralend zonnetje hebben!

Stap 3: Genieten, voor tijdens en na

Goed om te weten: na de optocht heb je zelf ook tijd genoeg om alle prachtige grote wagens nog te zien. Want die staan namelijk opgesteld op het Peejenplein. Heb je gelijk tijd om even bij te komen van de optocht en een frietje te eten. Hebben jullie je buikje vol? Dan komt het toetje: de prijsuitreiking in Het Kompas (en voor de liefhebber de afsluitende avond).

Enthousiast geworden? Meld je aan en ga lekker aan de slag!

Zo ziet de dag van de optocht eruit

13:00 Alle deelnemers stellen zich op

14:00 De optocht gaat rijden

17:00 Uiterlijke finish van de laatste deelnemers. Even bijkomen, de grote wagens bekijken en frietjes eten

19:00 Prijsuitreiking individuelen en groepen in Dorpshuis ‘t Kompas

De diehards kunnen daarna natuurlijk blijven hangen voor de prijsuitreiking van de grote wagens en publieksprijs, de onthulling van het nieuwe motto en de afsluiting met de Zeuvensprong op het Peejenplein :)