skip to Main Content

We zijn natuurlijk on-ge-lofe-lijk trots op die prachtige wagens die in onze optocht rondrijden, maar eerlijk is eerlijk: we zouden het ontzettend leuk vinden als er meer loopgroepen, kinderen en volwassenen meeliepen. Dat je daarvoor niet eens persé dagenlang aan een wagentje hoeft te bouwen, legt Prins Baarug als doorgewinterde optochtveteraan je graag uit.

Prins Baarug, die bij zijn geboorte nog gewoon Tim heette, liep als klein manneke ook mee in een loopgroep in de Peejenlandse optocht en kan zich dat nog goed herinneren. “Met de families Van Zimmeren, Ketelaar en Van den Berg hadden we zo’n 10 kinderen bij elkaar.  Onder begeleiding van onze ouders maakten we toen in een paar middagjes een leuke, simpele creatie. Zo hebben we een aantal jaren meegelopen en een hoop plezier gehad. Nu ik er zo aan terugdenk, moet het carnavalsvirus toen ongeveer ontstaan zijn. De meeste van de kinderen die je op de foto hieronder ziet, bouwt nog steeds mee aan de optocht. Misschien herken je ze wel”.

Waar niet iedereen bij stilstaat, is dat je niet persé bij een bouwclub hoeft te zitten of een rijdende creatie hoeft te hebben om mee te kunnen doen aan de optocht. Integendeel, we zouden juist heel graag wat meer individuelen en groepen in de optocht hebben. Heb je een leuke act? Heb je een creatieveling in je familie of vriendengroep die een leuke draai aan het motto kan geven? In één of twee middagjes kun je al een heel eind komen met een creatie voor de optocht in Peejenland. Dus trommel je vrienden en familie op en doe mee aan de mooiste optocht van de wereld en omstreken!

Informatie over optochtinschrijving

Prins Baarug in een van zijn allereerste optochten
Prins Baarug in een van zijn allereerste optochten