Content voor Ingelogde Gebruikers

Tropikuls leveren carnavalslied 2015

De kop is eraf, het carnavalsseizoen in Peejenland is officieel van start gegaan. In een gezellig gevuld Tapperijke hebben de Tropikuls de eerste prijs gepakt waardoor zij zich het komende jaar leverancier van het officiële carnavalslied mogen noemen. Het oordeel van de jury was unaniem, maar zeker niet afgetekend. Zo was het verschil met nummer 2, tREM3, slechts één schamel puntje.

“Het niveau is ook dit jaar weer gestegen ten opzichte van vorig jaar. Opnieuw zijn er een hoop nummers voorbij gekomen die echt voor een feeststemming gaan zorgen”, aldus een van de juryleden. Dat Hoeven een rijke mate van creativiteit in huis heeft bewezen onder andere de Geintrappers door rond te gaan met een schaal frikandellen in plaats van een traditioneel optreden vanaf het podium te geven. Ook tREM3 wist origineel uit de hoek te komen met vlaggetjes voor heel het publiek, en bij De Kits had Ewald Koning zich voor de gelegenheid uitgedost als Bob Marley om een stukje reggae ten gehore te brengen.

Andere prijzen werden gewonnen door De Kwèk van Doeve (talentenprijs), die dit jaar gevormd wordt door Merel van der Heijdt en Michelle van Druten. Ook Tofkapellûke (meest carnavalesk) viel in de prijzen. Tevens mochten zij de wisselbeker die zij vorig jaar voor de derde keer in vijf jaar wonnen, definitief in hun prijzenkast bij zetten. De Tropikuls mochten daardoor een splinternieuwe wisselbeker in ontvangst nemen. De volgende activiteit die in Peejenland op de rol staat is Het Beste West-Brabantse Carnavalslied, op Zondag 21 december. De verwachting is dat de winnaars van gisterenavond zullen proberen de Hoevense eer te verdedigen.

Carnavalslied 2015: De Tropikuls
Meest carnavalesk: Tofkapellûke
Talentenprijs: De Kwek van Doeve

Klik hier voor onze fotoselectie.