Content voor Ingelogde Gebruikers
Welkom: Nar Sjanneke En Boer Waldie!

Welkom: Nar Sjanneke en Boer Waldie!

Gisteren zijn tijdens de Elluf Elluf viering onze twee nieuwe vrienden in het gevolg bekend gemaakt: Nar Sjanneke (Jan-Willem Breugelmans) en Boer Waldie (Ewald Koning). Daarmee is ons gevolg weer compleet en zijn we klaar voor een bonte kerremis!

De grote zaal van het Tapperijke was al vroeg lekker gevuld met nieuwsgierige carnavalsliefhebbers en deelnemers van het liedjesfestival. Na de officiële opening door Prins Baarug, die samen met Pliesie Twan en Prinses Maaike de raadsleden naar voren riep in hun splinternieuwe kleding, werden de nieuwe leden onthuld door middel van ludieke filmpjes. Nar Sjanneke was op groot scherm te zien in een achtbaan en werd tevoorschijn geschoten met een kanon, terwijl Boer Waldie op het land druk bezig was met het planten van flesjes bier.

Beide lieden kregen een warm welkom van de zaal en de zenuwen waren daardoor snel verdwenen. Na de onthulling van het verzamelembleem was het tijd voor het liedjesfestival, waarbij uiteindelijk 11 deelnemers streden om de winst van de titel Officieel carnavalslied Peejenland 2019 en de titel Meest carnavaleske lied 2019. Nieuwkomer Wijkvereniging ging met hun ode aan Co van de WoZoCo aan de haal met het Meest carnavaleske lied en Tofkapelluke ging ervandoor met de winst van het officiële carnavalsnummer. Nieuw dit jaar was dat niet een jury het oordeel velde over de deelnemers, maar de deelnemers zelf punten uitdeelden aan elkaar, en dat bleek een groot succes. Hoeven is klaar voor een bonte kerremis!